Hafiz Safwan Thought That...

A thought of my self.."Be civil to all; sociable to many; familiar with few; friend to one; enemy to none." Benjamin Franklin

Pages

There was an error in this gadget

Tagged - Not the OL Community...By Makcik Huda


This post written after being tagged by Cik Da (Altered already..Sori Cik Da). This is her blog. She is the best non-male friend I ever had. We both share the same birthday. We met during our years in UTM. Before that we were both from Kolej Taj (Sungkai) but never get to know each other. I knew that there are 2-3 more students of Taj which share the same birthday with me. One is Muiz, her classmate.

Ok..here we go.

1. Anda rasa anda hot?
Tak...walaupun saya gelap
(kebolehan menyerap haba yang lebih baik berbanding kulit cerah) tapi saya tak pernah hot. Kebelakangan ini saya
hot dengan orang kat dalam warehouse yang kurang ajar itu. Aku yang cool nih pun boleh jadik hot..ok..berbalik kepada persoalan itu..errr..sebelum saya jawab..hot tu hot kat ner tuh?..temperature? bentuk badan yang agak curvy? (Mak Hayam Gebuzzz bak kata azwan)? Hot Inside? suka makan Hot Plate?

2.
Upload gambar kegemaran anda.


3. Kenapa anda suka gambar ini?
Gambar sebelum adinda ku (Muhammad Hafiz Akmal - yang pakai smart tu) bertolak ke St. Petersburg untuk melanjutkan pelajaran. Tahun ini beliau tidak dapat bersama untuk beraya. Walaupun gambar ini kekurangan seorang lagi ahli keluarga ku (Adinda Ipar - Hasni), namun inilah saat yang paling mengujakan aku. Sedih kerana tak dapat membantu menyiapkan dia dengan apa2 (baju, kasut etc) tapi berbangga kerana dia mendapat peluang belajar di sana. Belajar rajin2 yer dik.

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?

Entah..last skali bapak beli kat aku ngan Izzati satu pan medium size. 2 bulan lepas kot kalau tak silap


5. Lagu terakhir yang anda dengar.
Gersang - Masih Aku Terasa (petang tadi masa tgh sidai kain)


6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
Memikirkan tentang kerja esok dan berchatting ngan Akmal

7. Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?
Busu, Mat Pit, Aku tak suka nama2 tu asalnya. Mat Pit tu asalnya Mat Pit Pondan..(Refer my previous post Sekolahku Part 1)...lama2 jadik Mat Pit. Busu tu start dari F4 kat Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim.

8. Tag lagi 5 orang (tak bleh tag orang yang sama tau)
1.Fathi , (Budak Surau Kristal)

2. Bro Khalid , Khalid Abdul Mutalib (Ketua Kampung Kristal)
3. Jiyuu , Amanda Tahir

4.Bibik Aida, My Aunt
5. Dr. Ida n Hubby (Neighbours)


9. Siapa orang nombor 1?
Budak Qlate..Housemate ku di Shah Alam. Ex Housemate masa di UiTM Penang.

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?

Dunno..Last time she was with somebody. Oghang Tawau. kolej-mate when in UiTM Penang. Was the Secretary when I was the President of JPK Mutiara.

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
Informative blog from a Doctor. A doctor with a passion. Good neighbour also. Thank you Kak sebab pinjamkan sangkar kucing tu.

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
Sepupu bonda ku. Sebaya denganku dan kini bekerja di Intel. Mak Cik yang best. (panggilan Bibik tu pasal family side mak aku jawa tau..bukan bermaksud orang gaji tetapi makcik)

13. Siapakah orang nombor 2?
Ketua Kampung (tak rasmi tapi dipersetujui semua) Anjung Kristal, Seksyen 7 Shah Alam. Jiran yang best

Kalau nak jiran2 yang best silalah berpindah ke kawasan kejiranan aku. semua orang kat sana best2. To Cik Huda. I've done my job..

To all: have a nice days ahead. Cheers!!!!!!!!!!

4 people wrote something:

1. boleh tak ko jgn bagi nama penuh aku macam tu? Aku arahkan ko EDIT la balik woi...

2. tak nak geng ngn ko selagi ko tak menTukar nama aku yang tersebut di atas.

nhhas

 

Aik? Org pn kena gak ker?

Hubungan dgn org lain: anak, kawan, sepupu, anak buah, student.

Selain dari 2 xder kot...

 

penambahan;
oh, and kakak.

camne leh lupa...hehe...

 

OK..Is it possible to make Tawau-Nibong Tebal relationship? hahahahaha..

My dear readers, the 'Empunya Badan' spoken.

 
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin