Hafiz Safwan Thought That...

A thought of my self.."Be civil to all; sociable to many; familiar with few; friend to one; enemy to none." Benjamin Franklin

Pages

There was an error in this gadget

It's 4 am....31st August 2009 - Warkah buat Ibunda dan Ayahanda



Salam Merdeka buat semua.

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Kebangsaan ke 52 kepada semua RAKYAT MALAYSIA terutamanya semua pembaca blog yang tak berapa dilawati sangat ini..hehehe



-------Kelahiranku------------

31 ogos adalah tarikh kelahiran ku..tanggal ini pada tahun 1983 jam 1.20 pagi di Hosp. Daerah Sg. Bakap, seorang wanita telah bertarung nyawa untuk melahirkan anak sulungnya. Anak sulungnya kini sedang menaip warkah yang sedang anda baca.

Kepada ibundaku, Pn. Hamidah Binti Sukaroo, anakanda ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana telah melahirkan, menjaga, menyusu, memberi pakaian, perlindungan, kasih sayang, pendidikan dan segala-galanya buat diriku. Maafkan anakanda kerana masih belum dapat membalas jasa ibunda yang tidak mungkin mampu anakanda balas sepenuhnya. Anakanda bersyukur kerana dilahirkan oleh seorang ibu yang solehah, yang taat kepada Allah S.W.T, suami dan keluarga juga seorang pendidik yang sangat berdedikasi terhadap anak didiknya tanpa mengira kaum dan agama. Terima Kasih Ibunda.

Kepada Ayahanda, En Md Rijani Bin Md Ibrahim, Anakanda juga ingin mengucapkan terima kasih atas segala2 yang telah ayahanda curahkan kepada anakanda. Anakanda bersyukur kerana telah dikurniakan seorang bapa yang sangat penyayang dan sanggup berkorban demi keluarga. Anakanda memohon maaf atas segala kesusahan yang telah anakanda lakukan kepada ayahanda dan bonda. Anakanda berjanji untuk berjaya dalam pelajaran dan seterusnya dapat membantu agama, bangsa dan negara kita.

Kepada Ayahanda dan Ibunda yang ku cintai, doakanlah semoga anakanda mu ini kuat dalam menghadapi segala cabaran hidup dan dijauhi dari segala musibah. Anakanda mohon restu ayahanda dan bonda untuk meneruskan perjuangan anakanda yang belum lagi selesai.

Salam Sayang daripada Anakanda mu

Mohd Hafiz Safwan Bin Md Rijani
Muhammad - Yang Terpuji
Hafiz - Penjaga/Pelindung
Safwan - Bersih, ikhlas


Fasting Month, Practical Training, Traffic Jam, Monsoon, Sebastian's Last Day

Assalamualaikum W.B.T.

I'm writing this post while listening to my father's voice reciting the Holy Quran. It is Ramadhan..Bonus month for the Muslims. Happy Fasting to all Muslim's.

Here in Robert Bo*ch, my industrial training is currently at its peak. High volume of job + one @#%$# (I'm really pissed of with this guy-from another department) made my day worst everyday. I'm trying to cope with everything but seems like it is still not enough.Sigh!!!.

Since Monday, the traffic jam was bad as the usual Friday.

Rain...Its raining everyday...Yeah...

Today is the last day for Sebastian Schaetzl. He is a trainee for the BPS (Bo*ch Production System) since March. He helped me and Yoke Mun (another trainee for BPS in MFG dept.) a lot. Tq my friend. I'll be replacing him starting next week. The 1st task will be the L33.....watta..watta.... Bye Sebastian..







Tagged - Not the OL Community...By Makcik Huda


This post written after being tagged by Cik Da (Altered already..Sori Cik Da). This is her blog. She is the best non-male friend I ever had. We both share the same birthday. We met during our years in UTM. Before that we were both from Kolej Taj (Sungkai) but never get to know each other. I knew that there are 2-3 more students of Taj which share the same birthday with me. One is Muiz, her classmate.

Ok..here we go.

1. Anda rasa anda hot?
Tak...walaupun saya gelap
(kebolehan menyerap haba yang lebih baik berbanding kulit cerah) tapi saya tak pernah hot. Kebelakangan ini saya
hot dengan orang kat dalam warehouse yang kurang ajar itu. Aku yang cool nih pun boleh jadik hot..ok..berbalik kepada persoalan itu..errr..sebelum saya jawab..hot tu hot kat ner tuh?..temperature? bentuk badan yang agak curvy? (Mak Hayam Gebuzzz bak kata azwan)? Hot Inside? suka makan Hot Plate?

2.
Upload gambar kegemaran anda.


3. Kenapa anda suka gambar ini?
Gambar sebelum adinda ku (Muhammad Hafiz Akmal - yang pakai smart tu) bertolak ke St. Petersburg untuk melanjutkan pelajaran. Tahun ini beliau tidak dapat bersama untuk beraya. Walaupun gambar ini kekurangan seorang lagi ahli keluarga ku (Adinda Ipar - Hasni), namun inilah saat yang paling mengujakan aku. Sedih kerana tak dapat membantu menyiapkan dia dengan apa2 (baju, kasut etc) tapi berbangga kerana dia mendapat peluang belajar di sana. Belajar rajin2 yer dik.

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?

Entah..last skali bapak beli kat aku ngan Izzati satu pan medium size. 2 bulan lepas kot kalau tak silap


5. Lagu terakhir yang anda dengar.
Gersang - Masih Aku Terasa (petang tadi masa tgh sidai kain)


6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
Memikirkan tentang kerja esok dan berchatting ngan Akmal

7. Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?
Busu, Mat Pit, Aku tak suka nama2 tu asalnya. Mat Pit tu asalnya Mat Pit Pondan..(Refer my previous post Sekolahku Part 1)...lama2 jadik Mat Pit. Busu tu start dari F4 kat Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim.

8. Tag lagi 5 orang (tak bleh tag orang yang sama tau)
1.Fathi , (Budak Surau Kristal)

2. Bro Khalid , Khalid Abdul Mutalib (Ketua Kampung Kristal)
3. Jiyuu , Amanda Tahir

4.Bibik Aida, My Aunt
5. Dr. Ida n Hubby (Neighbours)


9. Siapa orang nombor 1?
Budak Qlate..Housemate ku di Shah Alam. Ex Housemate masa di UiTM Penang.

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?

Dunno..Last time she was with somebody. Oghang Tawau. kolej-mate when in UiTM Penang. Was the Secretary when I was the President of JPK Mutiara.

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
Informative blog from a Doctor. A doctor with a passion. Good neighbour also. Thank you Kak sebab pinjamkan sangkar kucing tu.

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
Sepupu bonda ku. Sebaya denganku dan kini bekerja di Intel. Mak Cik yang best. (panggilan Bibik tu pasal family side mak aku jawa tau..bukan bermaksud orang gaji tetapi makcik)

13. Siapakah orang nombor 2?
Ketua Kampung (tak rasmi tapi dipersetujui semua) Anjung Kristal, Seksyen 7 Shah Alam. Jiran yang best

Kalau nak jiran2 yang best silalah berpindah ke kawasan kejiranan aku. semua orang kat sana best2. To Cik Huda. I've done my job..

To all: have a nice days ahead. Cheers!!!!!!!!!!

Industrial Training...4th Week Review

Assalamualaikum

The last post was about my brother. I tried to write about my early secondary school life in SMKANT but I lost my eagerness when I recalled some of the thing that I don't want to remember. It is still in draft and I'll go back to it later...not knowing when it will be..hehehe

This post is about my Industrial Training in Robert Bosch Power Tools Sdn. Bhd.. It's been 4 weeks already. I am attached to manufacturing department as trainee along with 2 more trainees, Mr. Sebastian Schaetzl and Miss Chong Yoke Mun.

I had to travel 95km daily (46 & 49km)..RM10.90 for tol per day +RM 10.00 for fuel. Sigh..

That's the price that I have to pay (Actually my mom paid it all..THANK YOU MAK!!!).

The first week was Boring..So much waiting and waiting and waiting. Lost my HP..Good bye 0134749056

The second week was OK. There was a workshop for a certain line. Initially involve as observer. It will become my task starting in September.

The 3rd week was about helping the process engineer. Done some clerical work. Wondering around the production floor. 3 days MC due to injury.

4th week was HECTIC!!!!!!!! So much work to do.

Next week will be HELL particularly to the packing group. (I'm one of them)




Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin