Hafiz Safwan Thought That...

A thought of my self.."Be civil to all; sociable to many; familiar with few; friend to one; enemy to none." Benjamin Franklin

Pages

There was an error in this gadget

December 2005...I wrote this piece on my FS Bulletin Board...

 Aku dok pusing2 kat dalam friendster..terbukak inbox..lepas aku aku baca balik satu2 mesej yang member2 hantar..banyak yang ingatkan aku kat kawan2 lama..banyak yang ingatkan aku kepada insan2 yang pernah bergelar sahabat..dapat jugak la carik balik 2-3 orang kat FB..yer laa..fs skarang nih dah tak sepopular dulu..

Salah satu kegemaran aku di zaman awal sebelum aku ada blog, aku suka tulis kat bulletin board. Semuanya akan aku letak tajuk macam : "To All...This is Mohd Hafiz Safwan a.k.a BuSu The Legend " so that membe2 tahu yang benda yang aku post tu bukan forwarded e-mail or something like that.

Posting aku tu pulak selalunya pasal Reunion, pasal yellow pages (Directory) untuk budak jenan batch aku, pasal berita2 berkaitan yang rasanya patut aku forward (macam berita tentang pemergian Arwah Cikgu Hamdan)....dan entry terbanyak rasanya tentang perasaan aku..Wah...jiwang sial..

Perkara yang membuatkan aku terjumpa balik salah satu posting lama nih adalah kerana reply dari rakan2 yang concern..Thanks to you all yang tak buang posting asal aku dan biarkan ia attached ngan reply korang..aku jumpa balik khazanah alam istimewa ni.

Aku tulis posting di bawah tu pada Disember 2005...4 tahun lebih setelah kegagalan cinta pertama.

Nampak kekurangan matang dalam posting nih..segan aku...hahahaha

Pun begitu, aku akur ngan kehendak takdir...pendek kata redha lah..

Rasanya yang buatkan kita takleh lupakan peristiwa lama tu adalah sebab kita masih attached ngan apa2 yang berkaitan ngan dia ataupun sebab apa yang kita tengah usahakan tu atas sebab dia..

Tu yang aku dapat simpulkan dari apa yang aku sendiri tulis..5 tahun lepas.. Yup...masa tu aku masih in contact..tu yang buat aku masih pikir pasal dia..masih ada phone number dia..masih bermesej ngan dia..It's hard..

So..if you want to get over it..leave everything behind..

Kengkawan semua..jgn muntah yer baca menatang nih..

"Skidezourus wrote:
hemph...macam nak nyanyi lagu..
You're just to good to be true
can't take my eyes of you...
tukar sket..can't take my mind of you..
bila saja teringat..bila saja aku sakit..bila saja dia sms aku..bila saja terlintas nama dia dalam henset..mesti aku ngeluh..awat laaa ...awat laaa
..pastu sesenyap mungkin..aku akan kata..takder jodoh kot..she may get someone better thanme..n i should be happy for her..a slight relief..cleared chest..but empty feeling..this time..a song from Akon.. Lonely....i'm so lonely...

human memory vs time..proven that such memory (of the one we love/care about) last forever..
try ask ur parents..whether they can still remember their Ex..hehe..like my father...ingat lagi dia smpi sekarang..time runs everything in our life..but since u can't forget ur former "special" friend..still wondering if the clock can turned back to that lovely time..(eventough it was just less than a month)..

think again..it won't happen..unless..if she is the one..((lagu lain pulak..Daniel Bedingfield- If You're not TheOne)) accept it..be grateful coz she still ur friend..you'll be happy for her..

that's why..pada rakan2 ku yang kadang2 aku tak tak support korang pasang spare tyre..bukan apa..macam aku nih..nak dapat sorang pun susah..hiiii..yang dok ada elok2 pi cari hat lain buat apa..cubala selami perasaan mangsa2 tu sket.. (jgn kata aku berpaling tadah lak..) kut mana pun suka ati laaa..kantoi..tanggung sendiri..

satu kelemahan ketara aku..aku takleh bezakan antara orang yang aku suka ngan rakan2lain..aku layan sama jer..mesej tak sampai..mungkin aku takder perasaan sgt..unlike years ago..miss the ol' time..or maybe i'm too scared..or maybe i haven't seen the quality which i've seen before tapi..tu la yang buat manusia unik..terima seadanya..

sensitif sgt lak...
*para pembaca sekalian..jgn ambil kesah sgt
pasal nih..just luahan hati yang sendirian..((lagu jamal Abdillah lak..apatah tajuk..tak ingat))"

0 people wrote something:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin