Hafiz Safwan Thought That...

A thought of my self.."Be civil to all; sociable to many; familiar with few; friend to one; enemy to none." Benjamin Franklin

Pages

There was an error in this gadget

Lately...Kebelakangan Ini...

Aku baru jer balik dari kerja luar. SPR(Suruhanjaya Pilihanraya) kena bukak kaunter kat satu majlis anjuran HOTLINK(Aku pro CELCOM..the power is in your hand)dengan kerjasama pejabat DUN Penanti. Jadi aku dengan Redzuan(Dunn) bersama 3 orang lagi staf SPR gi jaga booth kat sana. Masuk hari ni dah 9 hari dah aku kerja ngan SPR. Sabtu semalam kena buat OT satu hari. Hari nih ahad pun kerja lagi. Esok halfday jer kot sebab nak kena gi amik adik aku kat MRSM Balik Pulau. Tomorrow will be his last day in MRSM BP.



Ada beberapa perkara yang aku teringat dan nak kongsi ngan sesapa yang baca blog nih. Sabtu 24/11/2007 yang lepas aku sempat hadir ke 2 majlis walimatulurus yang diadakan. Kedua2 pasangan mempelai aku kenal (Moen@ Luqman dan Hasanah) dan (Eri @ Kapten Hairi dan Sarah). Moen aku kenal masa kat Jenan, si Eri masa kat matrik dan Sarah dan Hasanah aku kenal masa kat SMKA Nibong Tebal dulu. Melihatkan kedua2 pasangan aku teringat zaman aku kenal budak2 nih. Sekarang dah tak boleh panggil budak dah. Dah jadi suami atau isteri orang. One step further. Seronok tengok depa. Bukan setakat tumpang gembira saja tapi aku turut tumpang bangga sebab masing2 dah matang sangat-sangat dan akhirnya dah settle down. Merempit gak aku dari Office dekat KOMTAR penang ke Butterworth dan Guar Perahu nak attend depa punya majlis.



Hari ni 25/11/2007 pun ada satu lagi kenduri. Sebelum aku pegi kerja sempat jugak aku pi kenduri si Badrul dan Isteri(tak kenal). Badrul nih member masa sekolah rendah.



Usia 24 tahun memang berpatutan la untuk kahwin. Bila ada yang bertanya"Hang bila pulak?" aku selalu senyum kambing sambil pesan kat orang yang bertanya untuk mencari "calon" kat aku pulak. Same with my grandmother. "Hilmi ngan Muim(adik2 aku) dah tunjuk dah gambaq awek depa kat embah, hang bila nak tunjuk gambaq awek hang?"...aku jawab,"Embah, kalau ada..jangan kata tunjuk, Safwan nanti gantung keliling rumah biaq semua orang tgk..masalahnya tak dak laa..nak tunjuk apa? Embah carik la kat Safwan,"..hehehe ((Gatai))

i've wasted 3 years...i've paid back the three years..but still not enugh..

Aku tak sama macam rakan2 lain..jalan rezeki aku jauh sikit..bukan duit yang aku cari sekarang nih...Ilmu dan pengalaman hidup...itu matlamat aku..

Bukan tak nak kawen..Teringin..tapi takpa..sabar..sabar...carik calon dulu..

1 people wrote something:

busu..!
thanx for dropping by kat kenduri arituh.. sowie tak sempat jumpa hang ngan dunn masa tu..
i'll pray for ur success..!

 
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin